Om oss

Rosenqvist Entreprenad AB

En innovativ järnvägsentreprenör

Rosenqvist Entreprenads historia tog sin början för drygt 30 år sedan, när vår grundare Anders Rosenqvist arbetade ute på fältet med järnvägsentreprenader. Han insåg snabbt att branschen hade stora effektiviseringsmöjligheter och började utveckla nyskapande innovationer som kunde effektivisera det dagliga arbetet inom järnvägen.

Sedan dess har vi utfört järnvägsentreprenader åt många olika aktörer och även hunnit med att lansera innovationer som enkelt kan monteras på entreprenadmaskiner. Under många år bedrev vi produktutveckling i ett separat bolag, Rosenqvist Rail, som på grund av sin unika tekniska plattform inom ramen för byggnation och underhåll av järnväg köptes upp av en internationell koncern.

Järnvägsentreprenader med fokus på Mälardalen

Vår kärnkompetens är att bygga och underhålla järnväg.
Idag snart 30 år efter starten är vår verksamhet fokuserad till Mälardalen, inte minst eftersom det är den region där de största och mest omfattande investeringarna i spårbunden infrastruktur äger rum. Vår kärnkompetens är att bygga och underhålla järnväg.

Våra affärsområden:

En långsiktig partner på spåret

Vår ambition är att vara mer än bara en underleverantör. Vi vill vara en långsiktig och pålitlig partner som kan bidra till att säkra projektets kvalitet, miljö och arbetsmiljö samt självklart säkerhet, tidplan och ekonomi. General- eller totalentreprenören ska tryggt kunna lämna över ett uppdrag till oss med vetskapen att vi tar ett helhetsansvar, från det att projektet inleds till dess att det är slutbesiktigat och klart.

Läs mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig

Kontakta oss

Tel 08-270066
Fax 08-279688
information@rosenqvistentreprenad.se

Besök oss

Vargmötesvägen 9
186 33 Vallentuna

Certifieringar

certifieringar