Uthyrning av maskiner för järnvägsentreprenad

  • Maskiner och redskap
Rosenqvist Entreprenad AB har ett antal spårgående och för järnvägen specialiserade maskiner/verktyg att användas på såväl Trafikverkets anläggningar som SL´s anläggningar, i form av tunnelbana och smalspårig järnväg. REAB har även maskin för att borra KTL-fundament utefter järnvägen.

Denna utrustning är för branschen unik och innebär att maskinen lätt kan anpassa sig till att kliva på och av spåret intill borrpunkten. Maskinerna uppfyller steg 1, eu-krav och med miljövänliga motorer.

Kontakta vår maskinchef Sami Josefsson
sami.josefsson@rosenqvistentreprenad.se
070-571 63 78

Spårgående hjulgrävarmaskiner

Text för spårgående hjulgrävmaskiner

Hjulgrävmaskiner 16-19 ton

Hjulgrävmaskiner 20 – 24 ton

Spårgående grävlastare

Samtliga maskiner är besiktigade och godkända för arbete på järnväg. De flesta är dessutom besiktigade och godkända för arbete på spårvägar samt SL’s järnvägar samt spårvägar. Dessa maskiner är även godkända för arbete på dubbelspår.

Vi har också i denna klass maskiner som kan arbeta på smalspår som exempelvis Roslagsbanan. Vissa maskiner är även utrustade med personlift.

Vi har erfarna, utbildade och intresserade förare som innehar utbildningen, tunga spårgående arbetsredskap (TSA). Samtliga förare har även ID06.

Huddig 1160/1260

 

Spårgående minigrävare

Samtliga maskiner är besiktigade och godkända för arbete på järnväg. De flesta är dessutom besiktigade och godkända för arbete på SL’s järnvägar samt spårvägar. Maskinerna är även godkända för arbete på dubbelspår.Samtliga maskiner är miljödeklarerade.

Samtliga maskiner kan framföras i både high och low rail läge vilket är bra då det ibland kan finnas detektorer och annat känsligt invid rälsen. Dessa larvgående grävmaskiner kan även dem framföras i 20 km/ h vid transport på järnväg Vi har erfarna, utbildade och intresserade förare som innehar utbildningen, tunga spårgående arbetsredskap (TSA). Samtliga förare har även ID06.

TB 175/250

 

Spårgående dumpers

Besiktigad och godkänd för arbete på järnväg och för arbete på SL’s järnvägar samt spårvägar. Även godkända för arbete på dubbelspår.

Idealisk för transport av material längs spåret. Flaket kan också vridas så att sidotippning kan ske. Flaket är förlängt för att inte material skall hamna på slipers vid sidotippning. Midjestyrning gör maskinen perfekt för arbete i trånga miljöer. Spridarläm finns som extra tillbehör.

Hydrema 912

 

Hjullastare/ Spårgående hjullastare

Hjullastare 16-17 ton

Hjullastare 18-20 ton

Spårgående Hjullastare 18-20 ton

 

Lastbilar

Tridembil, Volvo FM13, med lastväxlare och 27 tonmeters kran. Kranen har en räckvidd på 16,8 meters räckvidd och 900 kg lyftkapacitet i yttersta läget. Detta gör lastbilen flexibel vid lyftarbeten och spårarbeten.

Till kranen har vi utrusning i form av; grip, gripskopa och hydraulisk slipersutläggare. Detta gör att lastbilen är en av få i Sverige som kan användas vid spårbyggnation.

Bilen har maskinflak, grusflak, bergflak samt containers av olika storlekar. Därtill ett anpassat 4-axligt maskinsläp för transporter av maskiner, redskap och dylikt. Lastkapacitet på släpet är ca 25 ton. 

Spårgående flaktrallor

Text för spårgående släptrallor

Släptralla

 

Slipersläggare

Vi har slipersläggare för uthyrning. Vi har slipersläggare av modellen SL400 som är utrustad med S45- och S60-fäste samt slipersläggare av modellen SL800 som har fäste för stora BM och större hjullastare. 

Befästningsutrustning

Vi flera olika typer av befästningsutrustningar:

  • Clip Driver CD400 som är utrustad med S45 eller S60-fäste
  • Elektrisk skruvdragare av typ Robbel
  • Borrmaskin typ Robbel

Slipersbytare

Vi har slipersbytare som är utrustade med S45- eller S60-fäste.

Hydrauliskt trumställ

Vi har hydrauliskt trumställ som är utrustade med S45- eller S60-fäste.

Kontakta oss

Tel 08-270066
Fax 08-279688
information@rosenqvistentreprenad.se

Besök oss

Vargmötesvägen 9
186 33 Vallentuna

Certifieringar

certifieringar