Uthyrning av maskiner & redskap för järnvägsentreprenad

Maskiner och redskap

Rosenqvist Entreprenad AB har flertalet spårgående och för järnvägen specialiserade entreprenadmaskiner och redskap för såväl Trafikverkets anläggningar som SL´s.

Inom affärsområdet maskin erbjuder vi maskiner & redskap för marknadens behov, såväl till interna projekt som övriga kunder.

Målsättningen är att hyra ut maskiner och redskap ihop med arbetsledning, säkerhetsfunktioner och operatörer.
Med detta upplägg kvalitetssäkrar vi uppdragets produktivitet, kvalitet, kompetens och säkerhet.

Vi tillhandahåller även logistiktjänster som maskin-/materialtransporter och kranbilstjänster.

Ytterligare en tjänst som vi kan tillhandahålla är borrning för KTL-fundament med vår spårgående borrigg. Utrustning är för branschen unik och innebär bland annat att riggen inte behöver fraktas bunden till järnvägen utan kan kliva på och av spåret intill borrpunkten.

Kontakta vår maskinchef Reine Svartberg för mer information
reine.svartberg@rosenqvistentreprenad.se
072-238 27 70

Maskiner och redskap

Samtliga maskiner är besiktigade och godkända för arbete på järnväg. De flesta är dessutom besiktigade och godkända för arbete på SL’s järnvägar samt spårvägar. Maskinerna har kort motvikt och är därmed även godkända för arbete på dubbelspår. Vi har också i denna klass maskiner som kan arbeta på smalspår som exempelvis Roslagsbanan.

Samtliga maskiner är miljödeklarerade. I klassen har vi även maskiner som har hydrauliskt tiltbart BM fäste fast monterat på rälshjulsadaptern vilket innebär större flexibilitet särskilt m.a.p att optimera dina materialtransporter inom arbetsområdet. Samtliga maskiner kan framföras i både high och low rail läge vilket är bra då det ibland kan finnas detektorer och annat känsligt invid rälsen.

Vi har erfarna, utbildade och intresserade förare som innehar utbildningen, tunga spårgående arbetsredskap (TSA). Samtliga förare har även ID06.

Spårgående Hjulgrävare

Hjulgrävmaskiner 16-19 ton

Hjulgrävmaskiner 20 – 24 ton

Spårgående grävlastare

Huddig 1160/1260

 

Spårgående minigrävare

TB 175/250

 

Hjullastare/ Spårgående hjullastare

Hjullastare 16-17 ton

Hjullastare 18-20 ton

Spårgående Hjullastare 18-20 ton

 

Spårgående dumper

Besiktigad och godkänd för arbete på järnväg och för arbete på SL’s järnvägar samt spårvägar. Även godkända för arbete på dubbelspår.

Idealisk för transport av material längs spåret. Flaket kan också vridas så att sidotippning kan ske. Flaket är förlängt för att inte material skall hamna på slipers vid sidotippning. Midjestyrning gör maskinen perfekt för arbete i trånga miljöer. Spridarläm finns som extra tillbehör.

Hydrema 912

 

Lastbilar

Tridembil, Volvo FM13, med lastväxlare och 27 tonmeters kran. Kranen har en räckvidd på 16,8 meters räckvidd och 900 kg lyftkapacitet i yttersta läget. Detta gör lastbilen flexibel vid lyftarbeten och spårarbeten.

Till kranen har vi utrusning i form av; grip, gripskopa och hydraulisk slipersutläggare. Detta gör att lastbilen är en av få i Sverige som kan användas vid spårbyggnation.

Bilen har maskinflak, grusflak, bergflak samt containers av olika storlekar. Därtill ett anpassat 4-axligt maskinsläp för transporter av maskiner, redskap och dylikt. Lastkapacitet på släpet är ca 25 ton. 

Spårgående flaktrallor

Text för spårgående släptrallor

Släptralla

 

Slipersläggare

Vi har slipersläggare för uthyrning. Vi har slipersläggare av modellen SL400 som är utrustad med S45- och S60-fäste samt slipersläggare av modellen SL800 som har fäste för stora BM och större hjullastare. 

Befästningsutrustning

Vi flera olika typer av befästningsutrustningar:

  • Clip Driver CD400 som är utrustad med S45 eller S60-fäste
  • Elektrisk skruvdragare av typ Robbel
  • Borrmaskin typ Robbel

Slipersbytare

Vi har slipersbytare som är utrustade med S45- eller S60-fäste.

Hydrauliskt trumställ

Vi har hydrauliskt trumställ som är utrustade med S45- eller S60-fäste.

Kontakta oss

Tel 08-270066
Fax 08-279688
information@rosenqvistentreprenad.se

Besök oss

Vargmötesvägen 9
186 33 Vallentuna

Certifieringar

certifieringar certifieringar